NEURAC 1

“NEURAC TREATMENT” is gericht op het behandelen van het neuro-musculaire systeem op zodanige wijze dat kracht en bewegingsfuncties verbeteren. Redcord is een evidence based concept , gebouwd op wetenschappelijke principes en gefundeerd met talrijke studies en publicaties.
Neurac Treatment maakt gebruik van Redcord, het apparaat met de slings. In deze cursus Neurac1 leert u in 5 dagdelen de basisbeginselen van de Neurac Treatment. Eventueel kunt u later nog vervolgcursussen doen.

Inleiding
In samenwerking met Redcord Nederland presenteren wij u de cursus Neurac 1. Kijkt u hier voor de activiteiten en meer informatie over Record.

Uit onderzoek is gebleken dat fysische inactiviteit of pijn snel kan leiden tot atrofie en krachtsverlies. Bij beweging kan dat leiden tot compensatie en overbelasting van andere delen van het lichaam. Hierdoor kunnen bewegingsdysfuncties en/of pijn ontstaan. Het Redcord systeem, “NEURAC TREATMENT” is gericht op het behandelen van het neuro-musculaire systeem op zodanige wijze dat kracht en bewegingsfuncties verbeteren. Redcord is een evidence based concept , gebouwd op wetenschappelijke principes en gefundeerd met talrijke studies en publicaties.

Neurac Treatment maakt gebruik van Redcord, het apparaat met de slings. In deze cursus Neurac1 leert u in 5 dagdelen de basisbeginselen van de Neurac Treatment. Eventueel kunt u later nog vervolgcursussen doen.

Recent nog, bleek dat al na enkele dagen ziekenhuisopname de spierkracht, vooral bij oudere mensen, sterk verminderd was. Bij veel mensen komt deze verloren kracht maar moeizaam of zelfs helemaal niet meer terug. Het Redcord systeem biedt hierbij een oplossing.

Redcord maakt gebruik van suspensie training, met behulp van instabiele koorden en het eigen lichaamsgewicht. Redcord is een ideaal middel voor functionele krachttraining en blessurepreventie, zowel in therapie, fitness als bij topsport.

De behandeling start met het opzoeken van zogenaamde “Weak links”. Dit zijn afwijkingen in de biomechanische ketting, door verminderde stabiliteit, verminderde neuromusculaire controle of verminderde spierkracht. Zelfs bij topsporters zijn vaak “Weak links” aanwezig, vaak als gevolg van pijn, vermoeidheid, bewegingscompensaties etc. Op basis van deze tests wordt een behandeling of programma gestart. Dit programma bestaat uit gecontroleerde, pijnvrije oefeningen in de touwen.

De Neurac Treatment wordt gekenmerkt door: Lichaamsgewicht dragende oefeningen in de slings; Manuele verstoringen en vibraties in de slings; Gradueel oplopende weerstand; Pijnvrij oefenen.

Lees ook het artikel van de grondlegger van de Neurac treatment (Gitle Kirkesola) - "NEURAC - a new treatment method for long-therm musculosketeletal pain"

Doelstellingen
Na afloop van de cursus:
  • Kent de cursist de achtergrond en het theoretische concept van de Neurac Treatment; Kan de cursist een onderzoek naar “Weak links” doen;
  • Kan de cursist de principes van de Neurac Treatment toepassen op een casus;
  • Kan de cursist een behandeling met gebruik van het Redcord systeem uitvoeren naar aanleiding van een gegeven casus.

Voorbereiding en toetsing Deze cursus kent geen formele toetsing. Als u alle dagen aanwezig bent geweest krijgt u het officiële en internationaal erkende certificaat.

Kijk hieronder voor een film over NeuracData
Vr 15 en za 16 november  2019  (8.30 - 18.00 uur)

Docent
Aernout Lubbers, gecertificeerd Neurac trainer.

Investering
€ 555,00 incl. studiemateriaal, lunch en internationaal erkend certificaat
NU ACTIETARIEF: €495,00

Locatie
THIM Hogeschool, Archimedesbaan 2 Nieuwegein

Accreditatie
20 punten voor register algemeen fysiotherapeut, sportfysiotherapeut en manueeltherapeut

evenement eigenschappen

Startdatum 15-11-2019
Einddatum 16-11-2019
Sluitingsdatum 15-11-2019
Prijs per persoon € 495,00
Locatie THIM, hogeschool