Krachttraining en coördinatie, een integratieve benadering

In deze cursus komt de achtergrond van het trainen van kracht en coördinatie aan de orde, zoals beschreven in het gelijknamige boek.
Veel krachttraining wordt vorm gegeven op grond van mechanische principes, zowel binnen de sport als binnen de revalidatie. Dit doet geen recht aan de complexiteit van de totstandkoming van trainingseffecten, die met name gestructureerd zijn volgens de principes van motorische controle en motorisch leren.  

bosch1klein  De voorbereidende literatuur komt uit het boek en is verplicht! Bestel hier het boek online

Doelstelling

In deze cursus leert u de tools om kracht en coördinatietraining af te stemmen op het individu en de sportspecifieke setting. Frans Bosch gaat uit van een integratieve holistische benadering in de training waarbij training meer is dan de afzonderlijke onderdelen als kracht, snelheid uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatie.

Doelgroep
Deze cursus is toegankelijk voor (sport)fysiotherapeuten die veel werken met revalidatie na letsel maar ook voor sporttrainers die willen leren individuele sporters tot op het hoogste niveau te brengen. Naast deze cursus wordt een vervolgcursus aangeboden waarvoor het volgen van deze basiscursus verplicht is. Ook de cursus "Trainen met variabele belasting" (wel vrij toegankelijk) is een vervolg op deze basiscursus. Tot slot wordt in de toekomst nog een terugkomdag ten behoeve van de vervolgcursus aangeboden. 

Programma
Op de cursusdagen wordt steeds een theoretisch concept uit het boek besproken en toegelicht. Daarna wordt door middel van opdrachten de consequenties voor de praktijk uitgediept. De dagen worden steeds afgesloten met casuïstiek.

Bekijk hier een film over het werk van Frans Bosch:
Film Frans BoschBekijk hier een film over zijn werk bij West Ham United

Bekijk hier een recentie van het boek krachttraining en coördinatie

Ook internationaal trekt de vertaling inmiddels volop aandacht. Klik hier voor een internationale recentie.
Data
Vrijdag 20, 27 maart en 3 april 2020
8.45 - 17.00 uur

Docent
Frans Bosch, Performance Trainer van het Nationale rugbyteam van Wales, West Ham United en consultant voor het English Institute of Sports, docent aan de Fontys Sporthogeschool en auteur van diverse boeken over o.a. over lopen en krachttraining

Investering
€ 810,- incl. lunch en digitaal studiemateriaal, exclusief boek

Locatie
Hogeschool THIM,
Archimedesbaan 2 Nieuwegein

Deelnemers
14 - 25

Accreditatie
30 punten, register algemeen fysiotherapeut, sportfysiotherapeu en Keurmerk fysiotherapie

bosch1klein

 

evenement eigenschappen

Startdatum 20-03-2020
Einddatum 03-04-2020
Sluitingsdatum 20-03-2020
Prijs per persoon € 810,00
Locatie THIM, hogeschool