Rosttherapy: Coccygodynie

Wij organiseren deze cursus in samenwerking met Rost Therapy www.rosttherapy.com

logo rth thim
Inleiding

Coccygodynie is een aandoening die het leven van patiënten ernstig kan verstoren. Gelukkig zijn er verschillende behandelwijzen. Wilt u meer inzicht in coccygodynie? Wilt u de juiste diagnose kunnen stellen en ­verschillende behandelmethoden kunnen toepassen? Dan is deze cursus de juiste keuze. U krijgt inzicht in de anatomie en biomechanica van het bekkengebied en leert veilige behandeltechnieken om de klachten te ­verminderen of zelfs weg te nemen. Voorafgaand aan deze cursus dient u onze online cursus te volgen via Rost Therapy. Deze online cursus vormt een verplicht onderdeel van deze cursus.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is ontwikkeld voor (bekken)fysiotherapeuten en (bekken)oefentherapeuten. 

Resultaat

- U heeft inzicht in anatomie en biomechanica van het bekkengebied
- U stelt een juiste diagnose
- U leert veilige behandelmethoden
- U vermindert coccygodynieklachten
- U past verschillende ontspanningstechnieken toe
- U kent oefeningen ter preventie van recidieven

Toelatingseis voor deelname praktijk

U dient voorafgaand aan de praktijkcursus de online theoriecursus Coccygodynie te hebben voltooid en in het bezit te zijn van het certificaat. Bij de inschrijving wordt automatisch gecheckt of u de theoriecursus al in bezit heeft. In dat geval betaalt u uitsluitend voor de deelname aan de praktijkcursus.

Werkvormen

De opzet van deze korte cursus is zeer praktijkgericht. Er wordt ingegaan op onderzoek naar verschillende technieken en beelddiagnostiek. Daarna komt de praktijk aan bod. Verschillende behandelmethoden krijgen ruim aandacht. U oefent met uitwendige correctietechnieken, zodat u coccygodynieklachten vermindert of zelfs helemaal wegneemt.

Deze cursus onderscheidt zich van andere dankzij de unieke online cursus die vooraf thuis wordt bestudeerd. Groot voordeel van de online cursus is dat u op uw eigen niveau en vanuit uw eigen achtergrond uw kennis kunt vergroten. Hierdoor kan tijdens de lessen veel aandacht besteed worden aan specifieke vragen, casuïstiek en oefeningen.

Examinering

De online cursus wordt afgesloten met een examen, waarna u bij het succesvol behalen van een score vanaf 75% een certificaat ontvangt.

Groepsgrootte

Er is een minimum van 10 deelnemers voor deze cursus.

Registratie

U heeft hiermee 2 jaar toegang tot de online theoriecursus(jaarlijks geüpdatet) en toegang tot de 1-daagse praktijkcursus. Daarnaast krijgt u een vindbaar profiel op‘vind uw therapeut’ waarmee u gevonden kan worden door patiënten.

(Gast-)docenten

Drs. Cecile Röst, fysiotherapeut en orthopedisch ­manueel therapeut, is werkzaam in Leiden in paramedisch centrum BTR. Ook is ze mede-eigenaar van MoVeS Manuele en Fysiotherapie. Sinds 1997 houdt Cecile zich intensief ­bezig met het behandelen van zwangere cliënten en cliënten met postpartum bekkenpijn. Haar interesse in coccygodynie is versterkt door de samenwerking met collega orthopedisch manueeltherapeut Meine Veldman.

Drs. Anna van Dijk is werkzaam als fysiotherapeut bij MoVeS Manuele en Fysiotherapie in Leiden. De samenwerking met Cecile Röst en Meine Veldman heeft haar tot een ervaren en succesvolle behandelaar gemaakt van coccygodyniepatiënten.

Karin van Rees studeerde in 2006 af aan de hogeschool Avans in Breda als fysiotherapeute en volgde diverse vervolgcursussen op het gebied van rugklachten, chronische pijnklachten, zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten, stuitklachten, Mulligan practitioner, Dry Needling en meest recent de opleiding Fasciatherapie.Data
Woensdag 17 juni 2020,  9.30 - 17.00 uur

Inschrijven:
Kan op de website van Rosttherapy via deze LINK

Locatie
Hogeschool THIM, 
Archimedesbaan 2 3439 ME NK Nieuwegein

Deelnemers
15-30

Accreditatie via Rosttherapy
15 punten voor de registers Algemeen fysiotherapeut en Keurmerk, in aanvraag voor register ADAP

Investering
1 daagse workshop*:                € 236,-
Online theoriecursus:               € 69,-
Totaal                                            € 305,-

* incl. koffie, thee, lunch en studiemateriaal

evenement eigenschappen

Startdatum 17-06-2020
Einddatum 17-06-2020
Sluitingsdatum 17-06-2020
Prijs per persoon Gratis