Babymassage

Inleiding
Deze cursusdag is speciaal ontwikkeld voor (kinder) fysiotherapeuten, die met baby’s en hun ouders/ verzorgers werken. De kennis en vaardigheden die zij aangereikt krijgen op deze dag, zijn daarmee een zinvolle aanvulling voor hun praktijkvoering, gericht op het aanleren van babymassage aan ouders/verzorgers. 
Een kind is wat betreft kwaliteit van leven, gezondheid en welbevinden afhankelijk van wat de volwassen verzorgers kunnen bieden. De ontwikkeling van de hersenen en de biologische ontwikkeling gedurende het eerste levensjaar worden in hoge mate beïnvloed door de omgeving van het kind. Een kind kenmerkt zich door continue groei en ontwikkeling op lichamelijk, motorisch, sociaal, emotioneel, cognitief, spraak- en taalgebied. Deze ontwikkelingsgebieden beïnvloeden elkaar en een gezond kind ontwikkelt zich evenwichtig op alle gebieden.
Ieder kind heeft daarbij recht op een benadering passend bij de leeftijd, zo ook bij baby’s . Het aanraken / masseren van een baby, zoals beschreven in het werkboek en aangeleerd aan de ouders / verzorgers tijdens de cursus Babymassage (en meer) voldoet aan bovenstaande voorwaarden.
De massagetechnieken en -uitvoering plus de eenvoudige “gym-oefeningen” voor de baby die aangeleerd worden, kunnen bijdragen aan het optimaliseren van het lichaamsbesef, endocriene systeem, de stofwisseling en het verminderen van spanning bij baby én ouder / verzorger.
De (kinder)fysiotherapeut als expert in houding, beweging en aanraking, kan hierbij met haar / zijn verworven competenties op deze gebieden en -meer specifiek- als het gaat om het effect van aanraken bij het nog erg jonge kind, de vereiste zorg en aandacht bieden die passend is binnen deze unieke levensfase.

Aan het einde van deze cursusdag:
-Kan de cursist de effecten, genoemd in de literatuur, van babymassage      beschrijven en uitleggen.
- Kan de cursist de effecten van babymassage plaatsen in de context van het zich ontwikkelende kind en zijn ouders, en dit toelichten.
- Is de cursist op de hoogte van de state of the art t.a.v. de theoretische onderbouwing van de effecten van fysieke aanraking i.h.a. en babymassage in het bijzonder en kan deze begrijpelijk en praktisch verwoorden naar de klant/ eindgebruiker.
- Beschikt de cursist over voldoende vaardigheid in het zelf effectief, efficiënt en veilig uitvoeren van de babymassage en kan deze, aan de hand van het werkboek en met respect voor de beleving van de masserende ouder/ verzorger, optimaal aan hen demonsteren en begeleiden bij het zelf, verantwoord en veilig aanleren van deze massage.
- Weet de cursist wat wordt verstaan onder “goed slapen”, kan het belang daarvan uitleggen en is in staat om, de meest essentiële, actuele en onderbouwde informatie te geven aan de ouders/ verzorgers.
- Heeft de cursist praktische tools in handen om direct in de praktijk zelf een cursus babymassage aan te gaan bieden.
Datum
Vrijdag 29 november 2024; 10.30 - 17.00 uur

Docent
Ellen Aalpoel, Women's Health Academy

Ellen Aalpoel 90
Investering

€ 300,00 incl. lunch en digitaal cursusmateriaal.

Locatie
Hogeschool THIM, 
Archimedesbaan 2, 3449 NK Nieuwegein

Deelnemers
Max 16

Doelgroep
Fysiotherapeuten en kinderfysiotherapeuten 

Accreditatie
6 punten voor registers Algemeen, kinderen en Keurmerk

evenement eigenschappen

Startdatum 29-11-2024
Einddatum 29-11-2024
Sluitingsdatum 29-11-2024
Prijs per persoon € 300,00
Locatie THIM, hogeschool

Contact

Wil je meer informatie over THIM – de internationale hogeschool voor fysiotherapie, of onze opleidingen, neem dan gerust contact met ons op.

THIM INTERNATIONALE HOGESCHOOL VOOR FYSIOTHERAPIE


location Archimedesbaan 2, 3439 ME Nieuwegein
location Newtonbaan 6-8, 3439 NK Nieuwegein
phone 030 288 66 70
envelope info@thimalp.nl