Coccygodynie / stuitpijn online theorie

Inleiding
Coccygodynie is een aandoening die het leven van patiënten ernstig kan verstoren. Gelukkig zijn er verschillende behandelwijzen. Wilt u meer inzicht in coccygodynie? Wilt u de juiste diagnose kunnen stellen en ­verschillende behandelmethoden kunnen toepassen? Dan is deze cursus de juiste keuze. U krijgt inzicht in de anatomie en biomechanica van het bekkengebied en leert veilige behandeltechnieken om de klachten te ­verminderen of zelfs weg te nemen.

Voorafgaand aan deze cursus dient u onze online cursus te volgen via onze elektronische leeromgeving. Deze online cursus vormt een verplicht onderdeel van deze cursus. Na inschrijving ontvangt u van ons een inlogcode voor de elektronische leeromgeving en kunt u gaan studeren. De module dient afgerond te zijn alvorens u aan de praktijkdag kunt deelnemen. 

Doelgroep
Deze praktijkgerichte cursus is ontwikkeld voor (bekken)fysiotherapeuten en (bekken)oefentherapeuten. 

Resultaat
- U heeft inzicht in anatomie en biomechanica van het bekkengebied
- U stelt een juiste diagnose
- U leert veilige behandelmethoden
- U vermindert coccygodynieklachten
- U past verschillende ontspanningstechnieken toe
- U kent oefeningen ter preventie van recidieven

Werkvormen
De opzet van deze korte cursus is zeer praktijkgericht. Er wordt ingegaan op onderzoek naar verschillende technieken en beelddiagnostiek. Daarna komt de praktijk aan bod. Verschillende behandelmethoden krijgen ruim aandacht. U oefent met uitwendige correctietechnieken, zodat u coccygodynieklachten vermindert of zelfs helemaal wegneemt.

Deze cursus onderscheidt zich van andere dankzij de unieke online cursus die vooraf thuis wordt bestudeerd. Groot voordeel van de online cursus is dat u op uw eigen niveau en vanuit uw eigen achtergrond uw kennis kunt vergroten. Hierdoor kan tijdens de lessen veel aandacht besteed worden aan specifieke vragen, casuïstiek en oefeningen.

Toetsing en certificering
U dient voorafgaand aan de praktijkcursus de online theoriecursus Coccygodynie te hebben voltooid en in het bezit te zijn van een voldoende toetsresultaat (75% goed). Het certificaat wordt alleen uitgereikt bij een voldoende theorie en het volledig volgen van de praktijk.


Docent
Karin van Rees studeerde in 2006 af aan de hogeschool Avans in Breda als fysiotherapeute en volgde diverse vervolgcursussen op het gebied van rugklachten, chronische pijnklachten, zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten, stuitklachten, Mulligan practitioner, Dry Needling en meest recent de opleiding Fasciatherapie. Karin behandelt al vele jaren mensen met stuitpijn, zwangeren en postpartum vrouwen met onder meer bekkenpijn of -instabiliteit. Karin is nu werkzaam in het Groene Hart ziekenhuis te Gouda. 
Data
Zaterdag 22 juni 2024,  9.30 - 17.00 uur

Locatie
Onliine leerplatform THIMALP. Kijk op de website onder in de balk en klik (na ontvangen inlogcodes) op Login Academy.
LET OP: de te ontvangen inlogcodes

Accreditatie
Online theorie 4 punten (in aanvraag)
Praktijk 6 punten registers AF, Bekken en Keurmerk.

Investering

€ 100,- online theoriemodule
€ 295,- praktijkdag
Inclusief toegang tot online leeromgeving voor online module. Koffie, thee, lunch en studiemateriaal

evenement eigenschappen

Startdatum 09-02-2024
Einddatum 22-06-2026
Sluitingsdatum 22-06-2026
Prijs per persoon € 100,00

Contact

Wil je meer informatie over THIM – de internationale hogeschool voor fysiotherapie, of onze opleidingen, neem dan gerust contact met ons op.

THIM INTERNATIONALE HOGESCHOOL VOOR FYSIOTHERAPIE


location Archimedesbaan 2, 3439 ME Nieuwegein
location Newtonbaan 6-8, 3439 NK Nieuwegein
phone 030 288 66 70
envelope info@thimalp.nl