Fascia Movement bekkenregio

Deze cursus is ontwikkeld door Map Movement

Log MAP Movement 310Inleiding

Taal: Engels maar Nederlands wordt meestal ook begrepen.

De cursus wordt gegeven door MAP movement en is een unieke kans voor elke trainer, fysiotherapeut en osteopaat! Werken met mensen in beweging betekent dat je te maken krijgt met mensen die niet goed kunnen bewegen door een beperkte mobiliteit of lichamelijke klachten. Tijdens deze 2-daagse cursus introduceren we fascia mobilisatie technieken in de Myofascial coreline en leren we je hoe je mobiliteit kunt vergroten door te bewegen vanuit diafragma en bekkenbodemademhaling. Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

Kennis van Fascia
De cursus begint met een bespreking van de fundamentele kenmerken van fascia. Fascia is het bindweefsel dat spieren, organen en andere structuren in het lichaam omgeeft. Kennis van de werking van de fascia is essentieel voor het werken met de fascia mobilisatie technieken.

Mobilisatietechnieken
In de cursus komen verschillende fascia mobilisatietechnieken aan bod. Deze technieken kunnen bestaan uit handmatige mobilisaties van de fascia, stretchoefeningen en oefeningen die gericht zijn op het verbeteren van de flexibiliteit en functie van het fascia. Te zien is dat deze oefeningen direct ruimte geven!

MAP movement
Fascia mobilisaties volgens het MAP Movement principe richten zich op het creëren van ruimte voor beweging, met name op plaatsen waar beperkte beweeglijkheid is.

Ademhaling en mobiliteit
Tijdens de cursus wordt de nadruk gelegd op het gebruik van een diafragma en bekkenbodemademhaling om mobiliteit te verbeteren. Juiste ademhalingstechnieken kunnen bewegingspatronen beïnvloeden en cliënten helpen efficiënter te bewegen.

Bewegingsdoel
Het belangrijkste bewegingsdoel van de workshop is het vermogen verbeteren om een diepe squat uit te voeren. De diepe squat is een functionele beweging die flexibiliteit en mobiliteit vereist in verschillende delen van het lichaam, waaronder de heupen, knieën en enkels, het bekken en de bekkenbodem. Deze beweging opent een groot aantal bewegingen in het lichaam waardoor de cliënt weer de mogelijkheid heeft om pijnvrij te bewegen of de sporter een betere prestatie zal kunnen neerzetten.

Geschikt voor veel cliënten
De technieken die aangeboden worden in de cursus zijn geschikt voor een breed scala aan cliënten, waaronder zwangeren, mensen met pijnklachten, sporters en trainingscliënten. De technieken kunnen ook aangepast worden aan persoonlijke wensen en behoeften.

Myofascial coreline
De workshop richt zich op de myofascial coreline of de deep front line. Dit is een van de verschillende fascialijnen in het lichaam, het is belangrijk om te begrijpen hoe verschillende fascialijnen met elkaar te maken hebben en bijdragen aan de algehele houding en beweging.

LenevanHeerden vierkant 195
Doelgroep

Deze cursus is toegankelijk voor (sport)fysiotherapeuten, sporttrainers die veel werken met return to sports met vrouwen na bv een bevalling en ook voor osteopaten. Hoewel voor deze groep helaas geen accreditatie kan worden aangevraagd. 

Cursusuitkomst
Na afloop van deze cursus ben je in staat om het fascia denken toe te passen in je behandeling of training. Je kunt zowel hands-on als hands-off pijn of mobiliteitsklachten verminderen of verhelpen én werken aan een gezonde mobiliteit. De technieken zijn mild en effectief en daardoor zeer geschikt voor tijdens en na de zwangerschap. De cursusdagen een frisse mix van theorie en praktijk zodat we lekker actief blijven. De tweede dag zal voornamelijk bestaan uit actief bezig zijn met houding, beweging en training.
Data
Vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober 2024

Docenten

lene van heerden map movement co founder christien mann map movement co founder
Lené van Heerden en Christien Mann

Investering

€ 635,- incl. catering, foamroller en fasciaballen

Locatie
Hogeschool THIM,
Newtonbaan 6 Nieuwegein

Deelnemers
14 - 24

Accreditatie
In aanvraag voor AF, Spo en Be
 

evenement eigenschappen

Startdatum 11-10-2024
Einddatum 12-10-2024
Sluitingsdatum 11-10-2024
Prijs per persoon € 635,00
Locatie THIM, hogeschool

Contact

Wil je meer informatie over THIM – de internationale hogeschool voor fysiotherapie, of onze opleidingen, neem dan gerust contact met ons op.

THIM INTERNATIONALE HOGESCHOOL VOOR FYSIOTHERAPIE


location Archimedesbaan 2, 3439 ME Nieuwegein
location Newtonbaan 6-8, 3439 NK Nieuwegein
phone 030 288 66 70
envelope info@thimalp.nl