Cursus van Rosttherapy: Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is ontwikkeld voor (bekken)fysiotherapeuten, manueel- en oefentherapeuten.

Resultaat

U bent op de hoogte van de laatste richtlijnen en publicaties over bekkenpijn.
U bent in staat om evidence-based te handelen bij bekkenpijn.
U heeft inzicht in de complexe veranderingen in het bekken tijdens en na de zwangerschap.
U herkent afwijkende motorpatronen en kunt de juiste diagnose stellen.
U kunt zwangere vrouwen en cliënten met ­postpartum bekkenpijn effectief behandelen.
U kunt beoordelen wanneer een mono- of ­multidisciplinaire aanpak geïndiceerd is.
U kunt beoordelen welke disciplines uw werk kunnen aanvullen of ondersteunen.
U kunt preventieve adviezen en oefeningen geven.
U weet hoe u recidieven van bekkenpijn kunt voorkomen.
Toelatingseisen voor deelname praktijkcursus

U dient voor aanvang van de praktijkcursus het online certificaat voor de online cursus behaald te hebben.

Werkvormen

Tijdens de cursus wordt duidelijke informatie gegeven over het bekken en de veranderingen tijdens de zwangerschap in de postpartum periode. Ook wordt aandacht besteed aan chronische bekkenpijnklachten bij vrouwen. Veel van onze cursisten hebben eigen cliënten in gedachten bij aanvang van de cursus. Met de filmfragmenten en animaties uit de online cursus en de praktische oefeningen en de interactieve onderwijsvorm van deze praktijkgerichte cursus gaat u zelf aan de slag. Zo kunt u uw nieuwe kennis en inzichten direct toepassen bij de behandeling van uw cliënten.

Examinering

Deze cursus onderscheidt zich van andere dankzij de unieke online cursus die u vooraf, achter uw eigen computer, volgt. In deze online cursus leert u onder andere hoe u het internet gericht kunt gebruiken voor het vergroten van uw kennis op het gebied van anatomie, biomechanica en publicaties over bekkenpijn. Tevens krijgt u hier een veelheid aan informatie aangereikt in de vorm van onderzoeksformulieren, video’s, achtergronden en wetenschappelijke onderbouwing.

Registratie

Groot voordeel van de online cursus is dat u op uw eigen niveau en vanuit uw eigen achtergrond uw kennis kunt vergroten. Hierdoor kan tijdens de lessen veel aandacht besteed worden aan specifieke vragen, casuïstiek en oefeningen. De cursus wordt afgesloten met een toets. Het behaalde certificaat van de online cursus geeft u toegang tot deze cursus. Daarnaast behoudt u 5 jaar lang toegang tot uw account, zodat u toegang blijft houden tot het continu geüpdatete cursusmateriaal.

Groepsgrootte

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 30 deelnemers. De totale cursus heeft een studiebelasting van 31 uur, waarvan 13 contacturen voor de praktijkcursus en 18 uur zelfstudie voor de online theoriecursus. Tijdens het voortduren van de Corona crisis kan de groepsgrootte worden beperkt

(Gast-)docenten

Karin van Rees studeerde in 2006 af aan de hogeschool Avans in Breda als fysiotherapeute en volgde diverse vervolgcursussen op het gebied van rugklachten, chronische pijnklachten, zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten, stuitklachten, Mulligan practitioner, Dry Needling en meest recent de opleiding Fasciatherapie. Karin behandelt al vele jaren mensen met stuitpijn, zwangeren en postpartum vrouwen met onder meer bekkenpijn of -instabiliteit. Karin en Cecile hebben in 2019 samen de cursussen Bekkenpijn tijdens en na de Zwangerschap en Coccygodynie gegeven. Vanaf 2020 is Karin een van de hoofddocenten van Rosttherapy.

Anna van Dijk heeft van 2010 tot 2019 samengewerkt met Cecile Röst in Leiden als fysiotherapeut. Vrijwel vanaf het begin van haar loopbaan als fysiotherapeut in Leiden is ze betrokken geweest bij de cursussen van Rost waar ze nu docent is, opgeleid door Cecile zelf. Anna heeft jarenlang vrouwen geholpen met bekken- en stuitklachten. Zij heeft zich onder meer geschoold in zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn, stuitpijn en dry needling.

Vervolgmogelijkheden
Dry Needling bij Bekkenpijn
Manuele Technieken bij Bekkenpijn
CoccygodynieData
Woensdag 4 en zaterdag 14 november 2020, 9.30 - 17.00 uur

Inschrijven:
Kan op de website van Rosttherapy via deze LINK

Locatie
Hogeschool THIM, 
Archimedesbaan 2 3439 ME  Nieuwegein

Deelnemers
Max 30

Accreditatie via Rosttherapy
30 pnt  regi AF en Be, Keurmerk 26 pnt en 31 pnt voor ADAP

Investering
2 daagse workshop*:                € 655,-
Online theoriecursus:               € 195,-
Totaal                                            € 850,-

* incl. koffie, thee, lunch en studiemateriaal.

evenement eigenschappen

Startdatum 04-11-2020
Einddatum 14-11-2020
Sluitingsdatum 04-11-2020
Prijs per persoon Gratis