McKenzie instituut Benelux: cursus B de cervicale wervelkolom

Omschrijving
Een 4-daagse inleiding in de MDT McKenzie methode met nadere uitwerking voor de cervicale wervelkolom en e-learning in de omvang van een dag voorafgaand.

De opzet is identiek aan die van de A cursus en bestaat uit lezingen, groepswerk, demonstraties van technieken en praktijk. Er worden patiënten onderzocht en behandeld met cervicale/thoracale klachten, met/ zonder uitstralende pijn. Zowel het concept van de Mechanische Diagnose en Therapie, als de indeling in de drie syndromen worden opnieuw besproken. Ook hier worden de toegepaste behandelplannen, met nadruk op de zelf-behandelings technieken, aangegeven. Tevens worden de cervicale hoofdpijn en trauma aan de cervicale wervelkolom ("whip-lash") besproken.

De klinische effectiviteit en beperkingen van de McKenzie aanpak in relatie tot de cervicale en thoracale wervelkolom worden gedemonstreerd aan de hand van de behandeling van patiënten op opeenvolgende dagen.

Doel:
Na het volgen van deze cursus beschikt de deelnemer over de basiskennis en vaardigheden om:

• Op correcte wijze het McKenzie concept toe te passen bij patiënten met cervicale of thoracale klachten.
• Onderscheid te maken tussen de drie syndromen, zoals door McKenzie beschreven, in relatie tot de
  cervicale en thoracale wervelkolom.
• Bij klachten van de cervicale en thoracale wervelkolom voor elk van deze drie syndromen en hun
  subclassificaties een correct behandelplan op te stellen en uit te voeren, alsmede de juiste profylactische
  maatregelen te nemen.
• Aan te geven wanneer progressie in interventies, zoals door McKenzie beschreven, noodzakelijk is om de
  symptomen van de patiënt te doen verdwijnen.

Toelatingseisen
In het bezit zijn van een officieel certificaat van deel A, Men moet deel A minimaal vier maanden en maximaal twee jaar geleden gevolgd hebben.

Algemeen
De inschrijfkosten omvatten koffie/thee/lunch, syllabus en accreditatiekosten.
Accreditatiepunten: 30 punten (zowel bij KNGF als bij Keurmerk)
Belangrijk voor de Belgische collega's: Schrijf je vandaag nog in en betaal via de KMO-portefeuille. Vanaf 1 april 2016 is de tussenkomst van de KMO-portefeuille gedaald van 50% naar 40%. Steunaanvragen vanaf 1 april 2016 kunnen dus rekenen op een subsidie van 40%!

Meer informatie vind u op www.mckenzie.nl. Als u zich wilt opgeven voor een heel leerjaar (2 modules) of de hele opleiding MDT McKenzie (4 modules + examentraining en examen), dan kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dit kenbaar maken. Voor de tarieven per leerjaar of de gehele opleiding klikt u hier.

U kunt deelnemen aan de opleiding wanneer u tenminste met een diploma heeft afgerond:
• Opleiding Fysiotherapie/ Kinesitherapie,
• Opleiding Cesar/ Mensendieck therapie,
• Opleiding Geneeskunde,
• Opleiding Orthomanuele geneeskunde,
• Opleiding Chiropractie

Docent
Henk Tempelman PT, Dip. MDT, is geboren en getogen in Twente. Hij studeerde af in 1992 van de academie Thim van der Laan in Utrecht. In de beginjaren combineerde hij zijn baan als professioneel zwemcoach met waarnemingen als fysiotherapeut. In 1997 toog hij naar Engeland en Amerika om zich helemaal te richten op het vak fysiotherapie. In Engeland kwam hij in aanraking met het McKenzie systeem. Dit was voor hem een verademing. Eindelijk een systeem van behandelen welke niet claimde dat het goed was voor iedereen. Maar juist een goed afgebakend, systematisch onderzoek en behandelsysteem welke betrouwbare, voorspelbare en consistente resultaten gaf. Zijn enthousiasme voor McKenzie bracht hem in 2013 tot faculty van het McKenzie instituut. Na 15 jaar heeft hij zijn particuliere praktijk verkocht en werkt hij full time bij de Rugpoli in Delden, waar het classificeren middels MDT een essentieel onderdeel is van het behandelalgoritme.

Datum
Vrijdag en zaterdag 3 & 4  en 17 & 18 december 2021

Docent
Henk Tempelman PT, Dip. MDT


LOGO MCKENZIE BENELUX.120H


Investering

€ 1010,00, inclusief inschrijfgeld, syllabus en lunch

Deelnemers
12-25

Locatie
Hogeschool THIM, Newtonbaan 8 3449 NK Nieuwegein

Accreditatie
30 punten voor reg AF en Keurmerk

Inschrijven McKenzie: klik op deze LINK

evenement eigenschappen

Startdatum 03-12-2021
Einddatum 18-12-2021
Sluitingsdatum 03-12-2021
Prijs per persoon € 1.010,00