McKenzie instituut Benelux: cursus C, gevorderde LWK en onderste extremiteit

Omschrijving
4-daagse 'Problem Solving' cursus lumbale wervelkolom, differentiaal diagnostiek lumbaal/ SI/ heup en MDT onderste extremiteit.

Inleiding

Deze vierdaagse cursus is een praktische workshop met het accent op studenten participatie in probleem oplossing. Problemen en moeilijkheden, die de cursist zelf ondervonden heeft in de praktijk, worden besproken.

Er wordt nader ingegaan op differentiaal diagnostiek van lumbaal,SI-gewricht en heup.

MDT voor de onderste extremiteit wordt uitgewerkt in theorie en praktijk.

Dit alles komt aan bod in lezingen, workshops,casuïstiek, praktijk van diverse manueel therapeutische technieken en patiënten demonstraties met hun follow-up behandelingen. 

Doel:

Na het volgen van deze cursus beschikt de deelnemer over de basiskennis en vaardigheden om:

  1. Veel voorkomende problemen, die kunnen ontstaan bij het onderzoek en bij de indeling in categorieën, te herkennen en te corrigeren, binnen het McKenzie concept, van de lumbale wervelkolom en onderste extremiteit.
  2. Differentiaal diagnostische testen voor lumbaal, SI en heupgewricht uit te voeren en te interpreteren.
  3. Veel voorkomende problemen in de behandelingsopbouw te herkennen en te corrigeren.
  4. Te kunnen bepalen of het gebruik van manueel therapeutische technieken,voor delumbale wervelkolom SI gewrichten en onderste extremiteit, noodzakelijk is.
  5. Een aantal manueel therapeutische technieken aan de wervelkolom en de onderste extremiteit toe te passen.

Toelatingseisen

In het bezit zijn van een officieel certificaat van deel A, Men moet deel A minimaal vier maanden en maximaal twee jaar geleden gevolgd hebben.

Algemeen

De inschrijfkosten omvatten koffie/thee/lunch, syllabus en accreditatiekosten.
Accreditatiepunten: 30 punten (zowel bij KNGF als bij Keurmerk)
Belangrijk voor de Belgische collega's: Schrijf je vandaag nog in en betaal via de KMO-portefeuille. Vanaf 1 april 2016 is de tussenkomst van de KMO-portefeuille gedaald van 50% naar 40%. Steunaanvragen vanaf 1 april 2016 kunnen dus rekenen op een subsidie van 40%!

Meer informatie vind u op www.mckenzie.nl. Als u zich wilt opgeven voor de hele opleiding MDT McKenzie, dan kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dit kenbaar maken.

Docent
Henk Tempelman PT, Dip. MDT, is geboren en getogen in Twente. Hij studeerde af in 1992 van de academie Thim van der Laan in Utrecht. In de beginjaren combineerde hij zijn baan als professioneel zwemcoach met waarnemingen als fysiotherapeut. In 1997 toog hij naar Engeland en Amerika om zich helemaal te richten op het vak fysiotherapie. In Engeland kwam hij in aanraking met het McKenzie systeem. Dit was voor hem een verademing. Eindelijk een systeem van behandelen welke niet claimde dat het goed was voor iedereen. Maar juist een goed afgebakend, systematisch onderzoek en behandelsysteem welke betrouwbare, voorspelbare en consistente resultaten gaf. Zijn enthousiasme voor McKenzie bracht hem in 2013 tot faculty van het McKenzie instituut. Na 15 jaar heeft hij zijn particuliere praktijk verkocht en werkt hij full time bij de Rugpoli in Delden, waar het classificeren middels MDT een essentieel onderdeel is van het behandelalgoritme.

Kijk hieronder het filmpje van het McKenzie Institute Benelux

Datum
Vrijdag en zaterag 17&18 september en 1&2 oktober 2021

Docent
Henk Tempelman PT, Dip. MDT


LOGO MCKENZIE BENELUX.120H


Investering

€ 1010,00, inclusief inschrijfgeld, syllabus en lunch

Deelnemers
12-25

Locatie
Hogeschool THIM, Newtonbaan 8 3449 NK Nieuwegein

Accreditatie
30 punten voor reg AF en Keurmerk

evenement eigenschappen

Startdatum 17-09-2021
Einddatum 02-10-2021
Sluitingsdatum 17-09-2021
Prijs per persoon € 1.010,00
Locatie THIM, hogeschool