Cursus van Rosttherapy: Coccygodynie / stuitpijn

Wij organiseren deze cursus in samenwerking met Rost Therapy www.rosttherapy.com

logo rth thim
Inleiding

Coccygodynie is een aandoening die het leven van patiënten ernstig kan verstoren. Gelukkig zijn er verschillende behandelwijzen. Wilt u meer inzicht in coccygodynie? Wilt u de juiste diagnose kunnen stellen en ­verschillende behandelmethoden kunnen toepassen? Dan is deze cursus de juiste keuze. U krijgt inzicht in de anatomie en biomechanica van het bekkengebied en leert veilige behandeltechnieken om de klachten te ­verminderen of zelfs weg te nemen. Voorafgaand aan deze cursus dient u onze online cursus te volgen via Rost Therapy. Deze online cursus vormt een verplicht onderdeel van deze cursus.

Doelgroep

Deze praktijkgerichte cursus is ontwikkeld voor (bekken)fysiotherapeuten en (bekken)oefentherapeuten. 

Resultaat

- U heeft inzicht in anatomie en biomechanica van het bekkengebied
- U stelt een juiste diagnose
- U leert veilige behandelmethoden
- U vermindert coccygodynieklachten
- U past verschillende ontspanningstechnieken toe
- U kent oefeningen ter preventie van recidieven

Toelatingseis voor deelname praktijk

U dient voorafgaand aan de praktijkcursus de online theoriecursus Coccygodynie te hebben voltooid en in het bezit te zijn van het certificaat. Bij de inschrijving wordt automatisch gecheckt of u de theoriecursus al in bezit heeft. In dat geval betaalt u uitsluitend voor de deelname aan de praktijkcursus.

Werkvormen

De opzet van deze korte cursus is zeer praktijkgericht. Er wordt ingegaan op onderzoek naar verschillende technieken en beelddiagnostiek. Daarna komt de praktijk aan bod. Verschillende behandelmethoden krijgen ruim aandacht. U oefent met uitwendige correctietechnieken, zodat u coccygodynieklachten vermindert of zelfs helemaal wegneemt.

Deze cursus onderscheidt zich van andere dankzij de unieke online cursus die vooraf thuis wordt bestudeerd. Groot voordeel van de online cursus is dat u op uw eigen niveau en vanuit uw eigen achtergrond uw kennis kunt vergroten. Hierdoor kan tijdens de lessen veel aandacht besteed worden aan specifieke vragen, casuïstiek en oefeningen.

Examinering

De online cursus wordt afgesloten met een examen, waarna u bij het succesvol behalen van een score vanaf 75% een certificaat ontvangt.

Groepsgrootte

Er is een minimum van 10 deelnemers voor deze cursus.

Registratie

U heeft hiermee 2 jaar toegang tot de online theoriecursus(jaarlijks geüpdatet) en toegang tot de 1-daagse praktijkcursus. Daarnaast krijgt u een vindbaar profiel op‘vind uw therapeut’ waarmee u gevonden kan worden door patiënten.

(Gast-)docenten

Karin van Rees studeerde in 2006 af aan de hogeschool Avans in Breda als fysiotherapeute en volgde diverse vervolgcursussen op het gebied van rugklachten, chronische pijnklachten, zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten, stuitklachten, Mulligan practitioner, Dry Needling en meest recent de opleiding Fasciatherapie. Karin behandelt al vele jaren mensen met stuitpijn, zwangeren en postpartum vrouwen met onder meer bekkenpijn of -instabiliteit. Karin en Cecile hebben in 2019 samen de cursussen Bekkenpijn tijdens en na de Zwangerschap en Coccygodynie gegeven. Vanaf 2020 is Karin een van de hoofddocenten van Rosttherapy.

Nina Schipper-Castrup is een in 2008 afgestudeerde geregistreerde bekkenfysiotherapeute. In de praktijk werkt zij voornamelijk met patiënten met bekkenbodem-, bekkenpijn- of zwangerschaps-gerelateerde klachten. Naast Nina’s werkzaamheden in de praktijk assisteert zij de cursus Dry needling bij bekkenpijn en posturale disfuncties en Coccygodynie van Rost Therapy.Data
Zaterdag 11 maart 2023,  9.30 - 17.00 uur

Inschrijven:
Kan op de website van Rosttherapy via deze LINK

Locatie
Hogeschool THIM, 
Archimedesbaan 2, 3439 ME  Nieuwegein

Deelnemers
10-24

Accreditatie via Rosttherapy
12 punten Keurmerk fysiotherapie, 10 punten ADAP

Investering
1 daagse workshop*:                € 275,-
Online theoriecursus:               € 69,-
Totaal                                            € 344,-

* incl. koffie, thee, lunch en studiemateriaal

evenement eigenschappen

Startdatum 11-03-2023
Einddatum 11-03-2023
Sluitingsdatum 11-03-2023
Prijs per persoon Gratis