Krachttraining en coördinatie, een integratieve benadering

In deze cursus komt de achtergrond van het trainen van kracht en coördinatie aan de orde, zoals beschreven in het gelijknamige boek.
Veel krachttraining wordt vorm gegeven op grond van mechanische principes, zowel binnen de sport als binnen de revalidatie. Dit doet geen recht aan de complexiteit van de totstandkoming van trainingseffecten, die met name gestructureerd zijn volgens de principes van motorische controle en motorisch leren.  

bosch1klein 
De voorbereidende literatuur komt uit het boek en is verplicht! Bestel hier het boek online


Doelstelling
In deze cursus leert u de tools om kracht en coördinatietraining af te stemmen op het individu en de sportspecifieke setting. Frans Bosch gaat uit van een integratieve holistische benadering in de training waarbij training meer is dan de afzonderlijke onderdelen als kracht, snelheid uithoudingsvermogen, lenigheid en coördinatie.

Doelgroep
Deze cursus is toegankelijk voor (sport)fysiotherapeuten die veel werken met revalidatie na letsel maar ook voor sporttrainers die willen leren individuele sporters tot op het hoogste niveau te brengen. Naast deze cursus wordt een praktijkcursus aangeboden waarvoor het volgen van deze basiscursus verplicht is. Daarnaast bieden we in deze reeks ook "A dynamic systems approach to training and rehabilitation of overhand sports" en "ACL Injury: a dynamic systems approach to rehabilitation & prevention" aan, ook beide toegankelijk na het volgen van deze basiscursus. 

Programma
Naar aanleiding van de goede ervaringen met de tijdens het hoogtepunt van de Corona crisis gehouden online variant van deze cursus hebben we besloten het programma iets aan te passen. De theoretische presentaties bereid u nu online voor op onze digitale leeromgeving. U krijgt daartoe ingesproken presentaties te zien die volledig overeenkomen met de theorie van de cursus. De lesdagen zijn ingekort tot 5 uur, inclusief lunch. Tijdens de lesdagen beantwoordt Frans Bosch vragen over de theorie en geeft hij verwerkingsopdrachten die u in groepjes uitwerkt. Tussen de lesdagen door werkt u verder aan de opdrachten en levert deze op de leeromgeving in. Voor de volgende cursusdag krijgt u dan als groepje feedback over uw ingeleverde oprdracht. Op deze wijze denken we het leerrendement van deze cursus ingrijpend te verhogen. 

Bekijk hier een film over het werk van Frans Bosch:
Film Frans BoschBekijk hier een film over zijn werk bij West Ham United

Bekijk hier een recentie van het boek krachttraining en coördinatie

Ook internationaal trekt de vertaling inmiddels volop aandacht. Klik hier voor een internationale recentie.
Data
Vrijdagen 26 april, 10 en 24 mei 2024.
Hybride programma met online voorbereiding en live verwerkingsopdrachten van 10.00 - 16.30 uur

Docenten
Frans Bosch, Performance Trainer en consultant voor diverse Topsport instituten en binnen- en buitenland. Auteur van diverse boeken over o.a. over lopen en krachttraining en bewegingsanalyse.
Teun Thomassen, Development coach en docent van cursussen in binnen- en buitenland voor FBS. 

Frans Bosch 120Teun Thomassen 2 120Investering

€ 900,- incl. lunch en digitaal studiemateriaal, exclusief boek

Locatie
Hogeschool THIM,
Newtonbaan 6 Nieuwegein

Deelnemers
14 - 24

Accreditatie
30 punten, register algemeen fysiotherapeut, sportfysiotherapeut en Keurmerk fysiotherapie

 

evenement eigenschappen

Startdatum 26-04-2024
Einddatum 24-05-2024
Sluitingsdatum 26-04-2024
Prijs per persoon € 900,00
Locatie THIM, hogeschool

Contact

Wil je meer informatie over THIM – de internationale hogeschool voor fysiotherapie, of onze opleidingen, neem dan gerust contact met ons op.

THIM INTERNATIONALE HOGESCHOOL VOOR FYSIOTHERAPIE


location Archimedesbaan 2, 3439 ME Nieuwegein
location Newtonbaan 6-8, 3439 NK Nieuwegein
phone 030 288 66 70
envelope info@thimalp.nl